08 februari 2013

Vandaag in 1924

08 februari 2013
Vandaag in 1924 wordt mijn oma Maria Engelina Dagelet geboren. Mocht zij vandaag de dag nog geleefd hebben, dan was ze 88 jaar geworden.

Maria Engelina Dagelet wordt geboren op 8 februari 1924 in Groningen als dochter van Willem Dirk Dagelet en Johanna Fokkema. Maria Engelina had een tweelingbroer maar deze overleed toen hij acht dagen jong was. (Zie ook deze blogpost)

Een paar maanden na het einde van de Tweede Wereldoorlog trouwt Maria Engelina met Johan Hendrik Snijder. In 1946 wordt hun eerste kind geboren, een dochter, gevolgd door een zoon, nog een zoon, een dochter, een zoon en een dochter. Net als het gezin van de broer van Johan Hendrik Snijder emigreren ook Johan Hendrik, Maria Engelina en hun zes kinderen naar Australië. Zij komen na een paar jaar echter weer terug naar Nederland. In Nederland worden nog twee kinderen geboren, een zoon en een dochter.

Omdat Johan Hendrik een baan heeft bij de Hoogovens komt het gezin te wonen in Oudorp (Alkmaar).  Vanuit daar vliegen de kinderen van Johan Hendrik en Maria Engelina uit, trouwen zelf en krijgen kinderen.

Johan Hendrik overlijdt in juli 1995 na ziekte. Een paar werken na het overlijden blijkt Maria Engelina ook ernstig ziek te zijn en zij overlijdt in december van dat jaar, slechts 71 jaar jong.Oma met mijn zusje0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►