13 januari 2013

Albert Hofkamp en Hiltje Wijnstok

13 januari 2013
Albert Hofkamp wordt in 1866 geboren te Groningen als zoon van Jan Hofkamp en Geertje Nicolai. In 1896 trouwt hij te Haren met Hiltje Jans Wijnstok, dochter van Jan Wijnstok en Pietertje Speelman.

Ze krijgen acht kinderen samen: Jan Albert, Tjeerd Lammert, Engelina Catharina (jong overleden), Geertje (jong overleden), Geertje Engelina, Engelina Catharina, Gerke, Albert en Hiltje Jans. In 1913 emigreert het gezin naar Argentinië om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Ik kom ze op deze website tegen en daar staat dat ze op 30 augustus 1913 aankomen in Buenos Aires op het schip Hollandia.

Van hun tijd na de emigratie is mij niets bekend. Albert en Hiltje bleven echter wel contact houden met de familie in Nederland. Zo overlijdt in 1922 Hiltje en Tjeerd Albertus, de  oudste broer van Albert, plaatst namens de familie een rouwadvertentie in de krant. In 1936 overlijdt Albert en ook nu plaatst de familie een rouwadvertentie. (Zie hieronder)

Wat er van de kinderen van Albert en Hiltje is geworden is mij tot op heden onbekend. In de toekomst hoop ik daar meer over te weten te kunnen komen.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►