23 november 2012

Korte huwelijken: Echtpaar Knuist/Stuijfbergen

23 november 2012
Mijn overgrootouders Simon Petrus Gerardus Knuist en Anna Maria Stuijfbergen horen helaas ook in de reeks van korte huwelijken thuis.

Simon Petrus Gerardus wordt in 1886 geboren als zoon van Petrus Knuist en Cornelia Johanna van Rijn. Simon Petrus Gerardus, net als zijn vader timmerman van beroep, trouwt op 20 augustus 1913 te Alkmaar met Anna Maria Stuijfbergen. Anna Maria is een dochter van Leonardus Nicolaas Stuijfbergen en Elizabeth Winder.

Twee dagen voordat ze hun eerste huwelijksjaar vieren, wordt in 1914 hun dochter (en mijn oma) Cornelia Johanna Elizabeth geboren. Helaas overlijdt Simon Petrus Gerardus in juni 1915 op 28-jarige leeftijd, drie maanden voor de eerste verjaardag van zijn dochter.

Anna Maria blijft een paar jaar alleen totdat ze in 1919 trouwt met Cornelis Bijl, een schoenmaker die ook in Alkmaar woont. Cornelis is weduwnaar van Margaretha Scholten. Met haar kreeg hij Nicolaas Cornelis, Franciscus Johannes (jong overleden) en Anna Alida.

Anna Maria en Cornelis, die wonen aan het Pagylop in Alkmaar, krijgen samen nog drie dochters: Margaretha, Elisabeth Catharina en Catharina Theresia. Cornelis overlijdt in 1945 op 62-jarige leeftijd, Anna Maria in 1960, beiden in Alkmaar. 


2 reacties:

Grant Davis zei

I learned you can have this translated into English. Enjoyed reading about you in the "Let me Introduce You To" article.

Regards,

Grant
thestephensherwoodletters.blogspot.com

Olga zei

Thanks Grant for your kind words.

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►