12 november 2012

Korte huwelijken: Echtpaar Henstra/Imelman

12 november 2012
Cornelis Henstra wordt op 2 december 1856 geboren in Leeuwarden als eennajongste kind van Taeke Siedses Henstra en Maria Justina Akkerman. Cornelis is een broer van mijn voorvader. Cornelis, schrijver van beroep, trouwt op 29 mei 1879 in Groningen  met Antonia Imelman. Antonia is een dochter van Jan Joostens Imelman en Mina Smit.

Begin maart 1880 wordt hun eerste kind geboren. Het is een zoon en ze noemen hem Taeke, vernoemd naar de vader van Cornelis. Twee jaar later wordt het gezin uitgebreid met een meisje, Mina Maria Sustina.

In februari 1883 overlijdt Cornelis. Hij is dan slechts 26 lentes jong en laat een vrouw en twee kleine kinderen achter.
Overlijdensakte Cornelis Henstra
In april 1884 hertrouwt Antonia met beambte Sikko Otto Nieveen. In 1884 wordt hun dochter Margaretha geboren. Begin 1886, Antonio is dan zwanger van hun tweede kind, overlijdt Sikko Otto op 38-jarige leeftijd. Drie maanden later wordt dochter Johanna geboren. Antonia is weer alleen en heeft nu vier kleine kinderen.

In oktober 1887 trouwt Antonia voor de derde maal. Nu met Franciscus Jacobus Driesens, zoon van Petrus Joannes Driesens en Adriana Kleersnijder. Uit dat huwelijk worden nog vijf kinderen geboren. Antonia overlijdt in maart 1935 op 77-jarige leeftijd, Franciscus Jacobus een paar maanden na zijn vrouw.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►