15 november 2012

Genealogie door middel van het alfabet - U

15 november 2012
Op de verschillende buitenlandse blogs is momenteel de Family History Through the Alphabet Challenge bezig. Lees op de site van de initiatiefnemer daar meer over.

Een heel leuk idee, waar ik graag aan meedoe. Aangezien dit een Nederlandse blog is, heb ik wel besloten dit in het Nederlands te doen met als titel Genealogie door middel van het alfabet. Elke donderdag rond deze tijd neem ik jullie aan de hand van een letter uit het alfabet mee in de familiegeschiedenis.


De U is van Ulrum. Ulrum is een dorp in de gemeente De Marne in het noorden van de provincie Groningen. In Ulrum wonen circa 1.500 mensen.

Ulrum was tot 1990 een aparte gemeente. Na dat jaar werd het samengevoegd met Eenrum, Leens en Kloosterburen. De gemeente Ulrum bestond tot 1990 uit de dorpen, gehuchten en buurtschappen: Elens, De Houw, Houwerzijl, De Hucht, Klei, Lauwersoog, Menneweer, Midhalm, Midhuizen, Niekerk, Panser, Robbenoort, Vierhuizen, Vliedorp, Westpolder en Zoutkamp.

Ulrum ligt op twee wierden. Op de ene staat de romano-gotische kerk van Ulrum (eind twaalfde eeuw, deze is nadien enige malen vergroot) en bij de andere wierde lag de Asingaborg. Op het oorspronkelijke borgterrein werd in 1988 een park geopend.

Vroeger was Ulrum een welvarend dorp. Men vond er veel middenstanders en kleine bedrijven. Vandaag de dag is er enkel nog bedrijvigheid op het gebied van hoofdzakelijk akkerbouw.

Bron Foto


2 reacties:

Gould Genealogy zei

You're educating me on all the little places in the Netherlands with your posts, as I always go and look at Google maps, as well as see what comes up on Google photos that relates to that place. Ulrum looks like a lovely place.

Olga zei

Thank you very much for your kind words. It's very nice to know that people like whar I write :)

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►