01 november 2012

Genealogie door middel van het alfabet - S

01 november 2012
Op de verschillende buitenlandse blogs is momenteel de Family History Through the Alphabet Challenge bezig. Lees op de site van de initiatiefnemer daar meer over.

Een heel leuk idee, waar ik graag aan meedoe. Aangezien dit een Nederlandse blog is, heb ik wel besloten dit in het Nederlands te doen met als titel Genealogie door middel van het alfabet. Elke donderdag rond deze tijd neem ik jullie aan de hand van een letter uit het alfabet mee in de familiegeschiedenis.
Allereerst is de S van Stuifbergen/Stuijfbergen, de achternaam waar ik in deze blogpost al eens wat over heb geschreven.

De S is ook van Schoorl, een plaats waar voorouders van mij vroeger woonden. Schoorl is een dorp in de gemeente Bergen, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Tot 1 januari 2001 was Schoorl een zelfstandige gemeente met de dorpen Schoorl, Schoorldam, Aagtdorp, Camperduin en Groet.

In de tweede wereldoorlog lag in de duinen van Schoorl het interneringskamp Schoorl. In 1939 was het kamp ingericht als legerkamp, maar de Duitse bezetters gebruikten het als als internerings- en concentratiekamp. Eind 1941 werd het gesloten. Van de 649 joden die werden getransporteerd naar een ander concentratiekamp overleefden er slechts twee de oorlog.

Bron: http://www.strooiehuys.nl/route.htm

2 reacties:

Gould Genealogy zei

Wow I did not know that the Germans had concentration camps in the Netherlands at all.

Olga zei

Here is a short list of the camps in The Netherlands http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Nazi_concentration_camps_in_the_Netherlands

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►