27 oktober 2012

Korte huwelijken: Echtpaar Rosema/Van Denzel

27 oktober 2012
Berend Rosema wordt op 16 april 1864 geboren in Oldehove als oudste kind van Popke Rosema en Geertje Moes. Berend trouwt op 17 mei 1890, hij is dan dienstknecht van beroep, in Oldehove met Rienje van Den(z)sel. Rienje is een dochter van Kornelis van Densel en Dieuwke Moltmaker.

In 1891 wordt dochter Geertje geboren en in mei 1894 wordt het gezin uitgebreid met nog een dochter, Dieuwke. Een paar maanden na de geboorte van Dieuwke overlijdt Berend. Hij is slechts 30 lentes jong. Hij is overleden in het ziekenhuis (zie overlijdensakte hieronder) dus of hij was ziek of hij heeft een ongeluk gehad. Ik hou het vooralsnog op het eerste omdat ik in de kranten die ik heb uitgeplozen niets kan vinden over een eventueel ongeluk.
 
In 1914 hertrouwt Rienje met Harm Telling, wegwerker en afkomstig uit Niehove en weduwnaar van Maria Niehof. Hij heeft ook twee kinderen, maar zij zijn ten tijde van het huwelijk met Rienje al volwassen.

Rienje overlijdt in 1939 in Odehove, Harm vier jaar later. Geertje en Dieuwke zijn dan getrouwd en wonen in respectievelijk Haarlem en Den Haag.


overlijdensakte Berend Rosema

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►