01 oktober 2012

Een krantenbericht uit 1935

01 oktober 2012
Helderse Courant 23/07/1935
Verdronken
De oud-voetballer Rozema

Het eerste elftal van de V.V. Velocitas heeft met enkele bestuursleden en oud-leden een vacantiereis door Friesland gemaakt. Zondagmiddag was men bij het Sneekermeer aangekomen, en na een zeiltochtje van enkele uren werd aan wal gegaan.

Hierbij is de vice-voorzitter, de 27-jarige S. Rozema, misgestapt en in het water gevallen. Hij greep zich nog vast aan den vlaggestok, die echter afbrak. De heer Meulema stak hem den afgebroken stok nog toe, die hij vastgreep, doch weer moest loslaten. De heeren Marcus en Hendriks sprongen hem na, doch vergeefs.

Gisterenmorgen is het lijk opgehaald. Rozema was ongehuwd en vroeger keeper van Velocitas.

Alkmaarsche Courant 26/07/1935  

Sytze Rozema's laatste gang
Veel belangstelling in Groningen

Op de Zuiderbegraafplaats te Groningen is hedenmorgen onder zeer groote belangstelling ter aarde besteld het stoffelijk overschot van den Velocitas-speler Sytze Rozema.

Op het kerkhof, dat moest worden afgezet, droegen de eerste elftalspelers en adspiranten tallooze kranzen. Eenige personen spraken aan het graf, terwijl de teraardebestelling door autoriteiten uit voetbalkringen werd bijgewoond.


Sietze Rozema wordt op 16 april 1908 geboren als zoon van Wietse Rozema en Eva Doornbos. Hij blijft, zoals in het eerste krantenbericht al werd gezegd, ongetrouwd. Sietze ligt overigens in hetzelfde graf als zijn broer Jakob die in 1918 op 20-jarige leeftijd overleed.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►