07 september 2012

Op zoek naar Kloosterman in de VS-1

07 september 2012
Eerder dit jaar vertelde ik over mijn zoektocht naar Eise Toonder die emigreerde naar de Verenigde Staten. (Lees hier deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4) Johannes Kloosterman deed precies hetzelfde en daar gaat deze zoektocht over.

1. Voor de emigratie

Johannes Kloosterman is een broer van een voorvader van mij. Op 6 mei 1831 wordt hij geboren als zoon van Johannes Jans Kloosterman en Folkertje Koenes Ritsema. In 1857 trouwt hij met Fennechien Zwart. Johannes en Fennechien krijgen vijf kinderen samen: Folkertje, Trientje, Albert, Arend en Johannes. Fennechien overlijdt als het jongste kind Johannes slechts twee jaar oud is, op 6 april 1871 in Leens.


Johannes hertrouwt in 1885 met Jantje Akkersma. Jantje is weduwe van Hinderik Doornbos die overlijdt in 1875. Jantje en Hinderik krijgen samen vijf kinderen: Fokke (jong overleden), Jan (idem), Jan, Kars en Auko.Trientje en Albert, twee van de kinderen van Johannes en Fennechien, waren inmiddels ook getrouwd. Trientje trouwt in 1882 in Leens met Johannes Bronkema. Vier kinderen van Trientje en Johannes worden te Leens geboren: Klaas (jong overleden), Johannes (idem), Klaas en Fennechien. Albert trouwt op dezelfde dag als het tweede huwelijk van zijn vader met Anje Kooij. In Ulrum krijgen ze zoons Johannes en Eise.

Volgende keer wie er wanneer emigreerde naar de Verenigde Staten.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►