29 mei 2012

Kort genealogisch nieuws

29 mei 2012
Het gemeentearchief van Schouwen-Duiveland beschikt over 40.000 foto's die te zien zijn op de site schouwen-duiveland.nl. Alle foto's zijn gedigitaliseerd en beschreven. Sinds september 2004 werken vrijwilligers aan de klus.

Vorige week overleed de oorlogsmisdadiger Klaas Carel Faber. Het dossier van Faber, dat in het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging in het Nationaal Archief ligt, is daarmee in principe beschikbaar voor inzage. Hij blijft echter beperkt openbaar in verband met de privacy van mogelijk nog levende betrokkenen. Op gahetna.nl is hier te lezen hoe u delen van het dossier kan inzien.

Per 29 mei, vandaag dus, geeft de Koninklijke Bibliotheek iedereen online toegang tot de artikelen uit ruim 400 wetenschappelijke tijdschriften van Elsevier. Op die manier zijn resultaten van wetenschappelijk onderzoek gemakkelijker voor iedereen in beschikbaar. Het is een proef die een half jaar gaat lopen. Per artikel moet een bedrag van 6 euro en 50 cent worden betaald. Gebruik van de artikelen is alleen toegestaan voor privédoeleinden. Voor meer informatie kunt u hier terecht.0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►