14 mei 2012

Gerardus (Gerrit) Knuist

14 mei 2012
Gerardus (Gerrit) Knuist wordt op 16 maart 1819 geboren in Rotterdam als zoon van de ongehuwde Ulrieka Cnaus. In 1844 trouwt Gerrit, koetsier van beroep, in Leiden met Petronella Cornelia (Pieternelletje) van Kempen. Bij het huwelijk wordt zoon Theodorus, geboren in 1843 geëcht. In Leiden worden de zonen Franciscus (1845), Gerardus Joseph (1849) en dochter Agatha (1847) geboren.

Het gezin verhuist vervolgens naar Purmerend waar Franciscus en Gerardus Joseph op jonge leeftijd overlijden. Het gezin wordt verder uitgebreid met de geboortes van Franciscus (1851), Martinus (1854), Gerardus (1857), Petrus (1858 en mijn betovergrootvader) en Henderika. Henderika overlijdt in 1862 als ze een maand oud is.
Huw. akte Gerrit en Pieternelletje
Pieternelletje overlijdt in 1865 in Purmerend, 44 jaar oud. Gerrit hertrouwt een jaar later met Cornelia Maas. Cornelis is in 1824 in Baardwijk geboren als dochter van Christiaan Maas en Henrica Willemse. Gerrit en Cornelia krijgen samen geen kinderen.

Wanneer het gezin naar Alkmaar is gegaan, is mij nog onbekend. Dochter Agatha is inmiddels getrouwd met Everardus van Latum. Agatha en Everardus gaan in Alkmaar wonen, en waarschijnlijk zijn Gerrit, Cornelia en de jongere kinderen hen gevolgd. Cornelia overlijdt in 1896 in Alkmaar, Gerrit in 1906. (Zie hier voor het verhaal over de overlijdensakte van Gerrit)

Theodorus, de oudste zoon van Gerrit en Pieternelletje, trouwt met Elisabeth Lodders Uit dat huwelijk worden in Rotterdam elf kinderen geboren. Agatha trouwt zoals gezegd met Everardus van Latum en zij krijgen acht kinderen. Zoon Franciscus blijft ongehuwd. Martinus trouwt met Maria Catharina Hendrina Dekker. Acht kinderen worden er geboren en het gezin vertrekt uiteindelijk naar Nijmegen.

Zoon Gerardus trouwt met Maria Magdalena Besteman (zie ook hier). Ze krijgen vijf dochters waarvan er maar twee de volwassen leeftijd bereiken. Net als broer Gerardus blijft ook Petrus in Alkmaar wonen. Petrus trouwt met Cornelia Johanna van Rijn en ze krijgen twee zoons.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►