08 april 2012

Sophie Hilbrand

08 april 2012
Gisteren werd er weer een aflevering uitgezonden van Verborgen Verleden. Ditmaal ging Sophie Hilbrand op zoek naar haar roots. Leuk om nu eens een relatief jonge BN-er als hoofdpersoon te hebben, vooral ook omdat stamboomonderzoek, in tegenstelling tot vroeger, allang niet meer alleen wordt gedaan door oudere mensen.

Sophie vond dat ze te weinig wist over haar lievelingsoma Fransje Reichman. De vader van Fransje, alsmede de man van Fransje en dus opa van Sophie, waren dierenarts. Het blijkt echter dat meerdere voorouders dierenartsen waren. De eerste voorouder in die lijn die geen dierenarts was, was Jozef Reichman, afkomstig uit Duitsland en hij was geneesheer.

Sophie vertrekt vervolgens naar Duitsland, naar waar hij vandaag kwam. Daar vind ze uit dat de vader van Jozef apotheker aan het hof van de bisschop was.

Vervolgens gaat Sophie op zoek naar de familie vaan haar vader. Via de oma van haar vader is ze verwant aan een scheepskapitein uit de tijd van de VOC. Tijdens de tweede Engelse/Nederlandse oorlog werd het schip waar Sophie's voorouder het gezag over had beschoten en het zonk. Verder onderzoek wees uit dat het Nederlandse schip zich al had overgegeven en dat iemand van een Engels schip het schip waarschijnlijk per ongeluk raakte waardoor het zonk.

Een erg mooie aflevering die hier is terug te zien.

Bennie Jolink gaat komend weekend op zoek naar zijn voorouders.

1 reacties:

Anoniem zei

hallo Olga,

Ik wil heel graag deze aflevering terugzien, maar de link werkt niet[meer]
Mijn voorvader Jacob Pieterszoon Reus kwam om bij de slag van Lowestoft en er is mogelijk verband hiermee.Kun je me nog iets meer vertellen over deze uitzending?

Gerda Reus, Alkmaar
Met vriendelijke Groet

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►