22 april 2012

Lenny Kuhr

22 april 2012
Gisteren was er weer een aflevering van Verborgen Verleden. Zangeres Lenny Kuhr ging ditmaal op zaak naar haar voorouders.

Als eerste gaatze op zoek naar de voorouders van haar vaders kant. Het blijkt dat de naam Kuhr uit Duitsland kwam, en niet uit Zwitserland zoals werd gedacht. Haar overgrootvader werd al vroeg wees en Lenny gaat vervolgens op zoek in Amsterdam naar het hoe en waarom. Lenny komt achter de ware toedracht en ook waar haar overgrootvader en zijn broer na de dood van hun ouders naartoe gingen.

Haar tweede zoektocht gaat over de vaderskant van haar moeder. Midden 18e eeuw komt die tak uit in Polen. Een voorvader komt dan naar Amsterdam en runt een tapperij, welke tot vandaag de dag nog steeds bestaat. Diens zoon werd in 1814 ongeschikt verklaard voor het leger. Bij het nationaal archief gaat Lenny uitzoeken waarom dat was. In de Nederlandse stamboeken vind ze hem niet. Op naar Parijs omdat daar de stamboeken liggen van buitenlanders in Franse dienst. Daar vind ze hem wel maar het mysterie wordt echter nog groter. Dankzij een boekje in Dresden komt ze alsnog achter de waarheid.

De aflevering is hier terug te kijken.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►