23 april 2012

Kroeders

23 april 2012
Mijn achternaam is Kroeders. De verst bekende voorvader is Joris Kroeder (Crouder). Eind 17e eeuw trouwt hij in Wijk bij Duurstede met Geertruid Buitendijk en volgens de ondertrouwakte is hij geboren te Schotland. In 1723 trouwt hij overigens wederom, met Johanna Bezek. Van zijn zoon Gerardus, die in Gouda in 1758 trouwt met Geertruij van Rijk, stam ik af.

Volgens de Nederlandse Familienamenbank woonden er in 1847 38 naamdragers in Nederlanders. In 2007 waren dat er 58. Volgens de Familienamenbank woonde in 2007 de meeste mensen met de naam Kroeders in Alkmaar en Gouda.

Alle personen met de naam Kroeders zijn verwant aan elkaar.

1 reacties:

Inge Nusselder zei

Hallo Olga, ik heet geen kroeders van mijn achternaam maar ben er wel een afstammeling van, mijn oma van moeders kant is een kroeders en op zoek naar hun stamboom kwam ik via mijn overgrootvader Hendricus Joannes Kroeders 1900-1983 uit bij de stamboom die inderdaad teruggaat tot Joris Kroeders. Dat is ook zijn voorvader. Wat bijzonder om deze informatie tegen te komen. En wat toevallig dat ik zo ontzettend graag naar Schotland wil en hier teruglees dat daar ook roots liggen. Als je meer wilt weten of kunt vertellen hoor ik het graag. Mvg Inge Nusselder

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►