02 april 2012

Cees Geel

02 april 2012
Afgelopen zaterdag was er weer een aflevering van Verborgen Verleden te zien op Nederland 2. Ditmaal ging acteur Cees Geel op zoek naar zijn voorouders.

De aflevering begint in Schagen, waar Cees werd geboren, in het ouderlijk huis van de acteur. Samen met zijn oudere zus bekijkt hij oude foto's van toen zijn ouders nog jong waren.

Vervolgens gaat Cees kijken of hij meer informatie kan vinden over zijn grootmoeder, de moeder van zijn vader. Dit doet hij in het Noord-Hollands archief in Haarlem. Hij komt er daarbij achter dat een van zijn voorvaders vlotter was. Vervolgens ging het onderzoek verder in Den Haag in het Nationaal archief om het stamboek van zijn voorvader te bekijken. Hij komt er daar achter dat zijn voorvader een rol speelde in de gevechten om de Citadel in Antwerpen in 1832. In Antwerpen vind hij tenslotte een dagboek van één van die strijders uit die tijd.

Zijn tweede zoektocht is die naar de voorouders van zijn moeder. Zijn overgrootvader had een logement in Schagen en bij een brand aldaar komt de moeder van zijn overgrootvader om. De vader van de overgrootvader van Cees is geboren te Dordrecht en dat wordt dan de volgende stap van Cees. In Dordrecht trouwen de betovergrootouders van Cees en bij allebei staat als beroep muzikant. Geen muzikant zoals vandaag de dag, maar op kermissen, jaarmarkten e.d.

Cees is benieuwd of er nog nageslacht van deze kermisfamilie is, en hij komt via Internet in contact met nageslacht van de zus van zijn betovergrootvader. Tot op de dag van vandaag zit deze tak van de familie in het kermiswezen.

De aflevering is hier terug te kijken. Komend weekend gaat presentatrice/actrice Sophie Hilbrand op zoek naar haar voorouders.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►