15 april 2012

Bennie Jolink

15 april 2012
Bennie Jolink ging gisteren in het tv-programma Verborgen Verleden op zoek naar zijn roots. Veel van zijn voorouders komen uit de Achterhoek. Het familiewapen dat altijd bij zijn oma (de moeder van zijn moeder) hing suggereert echter ook een andere afkomst.

In het Gelders archief in Arnhem gaat zijn zoektocht van start. Hij komt bij een voorouder die herenknecht was en in Roosendaal woont (Noord-Brabant). In het archief in Roosendaal gaat hij zoeken waarom deze voorouder zo ver van zijn geboorteplaats Ruurlo woonde. Hij vind uit dat zijn voorouder bij een gestelde familie werkte en daar ook zijn toekomstige vrouw ontmoet die daar als dienstmeid werkte. Ook vind hij daar de reden waarom zijn voorouders daar werkten.

Vervolgens gaat Bennie, naar aanleiding van het familiewapen dat bij zijn oma hing, in Duitsland op zoek naar verwantschap met de adellijke familie von Harenberg. In Leipzig vindt hij uit dat de naam Von Harenberg is uitgestorven maar dat het familiewapen wel van hen was. In Nederland moet Bennie op zoek naar een link tussen hem en de Von Harenbergs. Of hij die link vindt laat ik nog even in het midden voor degenen die het programma nog willen terugzien. Dat laatste kan hier.

Zangeres Lenny Kuhr gaat volgende week op zoek naar haar roots

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►