02 maart 2012

De huwelijken van Theodorus Wilhelmus Knuist

02 maart 2012
Theodorus Wilhelmus Knuist werd in 1875 geboren als zoon van Theodorus Knuist en Elizabeth Lodders.

In 1900 trouwt hij met Maria Swan. Dit huwelijk duurt niet lang en in 1910 wordt de scheiding geregistreerd. Maria hertrouwt in 1917 met Gijsbertus van Beek. Theodorus Wilhelmus hertrouwt in 1910 met Neeltje Frederika Brugman.

Huwelijksakte Theodorus Wilhelmus en Maria

Neeltje is weduwe van Johannes Petrus Knuist, de broer van Theodorus. Neeltje en Johannes krijgen samen zeven kinderen voordat Johannes in 1907 overleed. Omdat het vanaf 1827 in ons land verboden was om te trouwen met je schoonzus of zwager moest men vanaf die tijd vrijstelling van deze wettelijke bepaling aanvragen. Theodorus en Neeltje kregen dit en konden dus trouwen.

Toestemming huwelijk Theodorus Wilhelmus en Neeltje

Overigens werd de wet in 1939 gewijzigd en kon er zonder toestemming worden getrouwd met de weduwe of weduwnaar van een overleden broer of zuster.

Neeltje Frederika overlijdt begin 1934 en Theodorus hertrouwt datzelfde jaar met Geertruida Pieternella van Welsenes. Geertruida was weduwe van Theodorus Gerardus Knuist, ook een broer van Theodorus Wilhelmus. Geertruida en Theodorus Gerardus  krijgen acht kinderen samen en Theodorus Gerardus overlijdt in 1928.

Theodorus Wilhelmus Knuist overlijdt in 1942 op 67-jarige leeftijd, Geertruida in 1956. Of Theodorus Wilhelmus zelf kinderen heeft gehad, is mij nog onbekend.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►