22 februari 2012

Vastloper: Verhoeks

22 februari 2012
In de rubriek Vastlopers aandacht voor zoals het woord het al zegt vastlopers in de stamboom. Iedereen die aan stamboomonderzoek doet komt het wel eens tegen: personen die opeens in het niets zijn verdwenen. Meestal is het dan hopen op die ene gouden tip, vaak gaan er jaren voorbij zonder dat men verder komt. Heeft u ook een vastloper of heeft u tips, mail dan naar dit e-mailadres.

Christiaan Verhoeks wordt op 27-07-1850 te Noordwolde geboren als zoon van Johannes Verhoeks en Willemina van der Korst. In 1874 trouwt hij te Leeuwarden met Rinske Schnijder. Het echtpaar krijgt vijf kinderen: Hendrik, Catharina, Wilhelmina, Jan en Maria Wilhelmina.

Het echtpaar vertrekt op een gegeven ogenblik met hun kinderen naar Amsterdam. Op 18-02-1889 wordt de scheiding uitgesproken tussen Christiaan en Rinske omdat Rinske wederom wil trouwen. In de akte staat dat Christiaan als laatste in Amsterdam woonde maar dat nu onbekend is waar hij verblijft. Op 11-03-1891 hertrouwt Rinske met Henri Charles Ferdinand Martineau.

Op de trouwaktes van hun kinderen Catharina en Jan staat dat men niet weet waar vader Christiaan is. Ik vind wel twee overlijdens van een Christiaan Verhoeks in Zwolle maar na inzien bleek dat geen van de aktes de door mij gezochte persoon was. Mijn vraag is dan ook waar is Christiaan Verhoeks wel overleden.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►