13 januari 2012

Een onbekende oom

13 januari 2012
Mijn overgrootouders Simon Petrus Gerardus Knuist en Anna Maria Stuijfbergen trouwen in 1913 met elkaar. In hun huwelijksakte staat dat de getuigen Andries Andriesma en Johannes van Baar zijn. Ze zouden ooms van de bruidegom zijn en allebei in Alkmaar wonen.

Andries is de echtgenoot van Johanna Margaretha van Rijn, de zus van de moeder van Simon Petrus Gerardus. Het zoeken naar Johannes was echter een stuk lastiger.

Johannes was in 1913 49 jaar dus geboren omstreeks 1864. Bij het bevolkingsregister van Alkmaar staat hij ingeschreven bij de dienstboden (zie zijn twee kaarten hieronder) en in 1929 woont hij bij de weduwe van Andries Andriesma, die hierboven al beschreven is. Hij is geboren op 28-04-1864 te Schoorl. De geboorteakte vind ik al snel en zijn ouders zijn Cornelis en Catharina Boersen. Bij die laatste naam gaat een belletje rinkelen want de grootmoeder van Anna Maria Stuijfbergen heet ook zo.

De huwelijksakte van Cornelis en Catharina is snel gevonden. Ze trouwen in 1860 en wat schertst mijn verbazing: Het is dezelfde Catharina. Ze is na het overlijden van haar eerste echtgenoot hertrouwd. Johannes is dus de halfbroer van de vader van Anna Maria. Johannes was dus geen oom van de bruidegom maar van de bruid.

Johannes overlijdt overigens ongehuwd in 1940 in Alkmaar.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►